Figyelem! Rendkívüli tűzifaosztás Aszalón

Figyelem! Rendkívüli tűzifaosztás Aszalón

Tisztelt aszalói lakosok!

Tekintettel a kialakult (vis major) időjárási helyzetre, az önkormányzat rendkívüli tűzifaosztást tart 2018. február 27. napjától a volt TSZ telepen, lakosonként 2 mázsa mennyiségig. Akinek most nincs lehetősége a fa megvásárlására, annak a következő jövedelme megérkezéséig kölcsönszerződéssel tudja biztosítani az önkormányzat a tüzelőt.

Aszaló polgármestere arra kéri Önöket, hogy fokozottan figyeljenek szomszédaikra, ismerőseikre és amennyiben úgy látják, hogy bárkinek szüksége van segítségre, hívják a Polgármesteri Hivatalt a 06 46 596 266-os telefonszámon.

Rendkívüli faosztás Aszalón

A szibériai hideg elérte az országot a héten, így a hőmérő higanyszála többször is, -15 fokot mutatott térségünkben. Az extrém hideg időjárás mellé az sem kedvezett, hogy tűzifa hiány van és az emberek pénze is elfogy a hó végére. Aszaló önkormányzata ezért saját keretéből 300 q tűzifát rendelt a helyi lakosság számára. Odafigyelve arra, hogy minél többen juthassanak fához, 2 q-ban határozta meg a vásárlási mennyiséget, így híradónk felvételéig több mint 110 háztartás vette igénybe ezt a szolgáltatást. Akinek nem volt lehetősége a fa megvásárlására, azoknak a következő jövedelme megérkezéséig kölcsönszerződéssel tudta biztosítani az önkormányzat a tüzelőt.

Közzétette: Sixo TV – 2018. március 1.