Idén is volt szüreti mulatság Aszalón

Idén is volt szüreti mulatság Aszalón

Idén is pompás népviseletbe öltözött fiatalok vonultak végig Aszaló utcáin október 14-én, hogy a szüreti munkásokat, a szőlőt és a bort ünnepeljék. A jelentős borászati múlttal rendelkező településen régóta hagyomány már a szüreti felvonulás és az azt követő bál.

A szüreti mulatság megszervezése minden évben a település fiataljainak feladata, akik idén is a pincesoron várták, hogy némi biztatással útnak eressze őket Aszaló polgármestere. Dr. Mészáros István mellett bátorító szavakkal beszélt a szüreti hagyományokról és elismeréssel illette a lelkes fiatalokat Szerencs Város polgármestere, Koncz Ferenc is.

A felvonulók a beszédek után felszálltak lovaikra és szekereikre, majd a kisbíró és kisbíróné vezetésével énekelve és egy-egy állomáson táncolva járták be Aszaló utcáit, kedvet csinálva ezzel az esti bálra.
Dr. Mészáros István minden évben nagy hangsúlyt fektet a nemzeti ünnepek és megemlékezések mellett a kulturális élet és a hagyományok ápolására is. Köszönete jeléül a szüreti mulatságot lebonyolító fiatalokat a felvonulás után megvendégelte és kijelentette, hogy a korábbi évekhez hasonlóan – az önkormányzat lehetőségeinek függvényében – jövőre is támogatják majd a lelkes fiatalok szervezését.