Korszerű fűtést terveznek Aszaló közösségi tereiben

Korszerű fűtést terveznek Aszaló közösségi tereiben

Az állattenyésztésen és növénytermesztésen kívül Aszaló Önkormányzata az adódó pályázati lehetőségek kihasználására is nagy hangsúlyt fektet. Ennek köszönhetően a településen található Tájházat és a Művelődi Házat is napelemekkel szerelik fel, mellyel az említett épületek korszerű és energiatakarékos fűtését kívánják majd megoldani.

Több mint 20 millió forint nagyságrendű támogatásra pályázott sikeresen a település vezetősége, ennek keretében pedig az Aszaló lakosságának életében fontos szerepet játszó Művelődési Házra napenergiát hasznosító elemeket szerelnek majd fel a jövőben, a fűtést pedig egy biomassza kazánnal oldják majd meg a szakemberek.
A település másik fontos közösségi tere a Tájház, melynek egy részében a helyi Őszi Alkony Idősek Klub tartja rendszeres összejöveteleit. Ezen épület szintén fűtéskorszerűsítésen megy majd át, itt modern hőlégbefúvásos rendszer biztosítja majd a korszerű fűtéstechnológiát. Ez a berendezés azért szükséges, mert ezáltal az épület mind külsőleg, mind pedig belsőleg megtarthatja tájház jellegét.