Megnyitott az aszalói Gyöngy ABC

Megnyitott az aszalói Gyöngy ABC

Az év márciusában megnyitott Aszaló szövetkezeti boltja, a Gyöngy ABC. A Szociális Szövetkezet már korábban is foglalkozott – főként az Aszalón termesztett – zöldségek, gyümölcsök árusításával illetve az önkormányzat által előállított termékek eladásával.

A 2015-ös évtől kezdődően egyre aktívabb életet él a szövetkezet, melynek célja hogy Aszaló lakosságának igényeit kielégítse. A Kossuth úton (a régi COOP-os bolt helyén) újonnan megnyitott üzlethelyiségben már a tavalyi év végén megkezdték a teljes felújítást, a korszerű berendezések beszerelését és a polcok kihelyezését, melyekre a múlt héten már az árucikkek is kikerültek.

Az ABC különböző őstermelők által előállított termékekkel, friss pékáruval, üdítőkkel, édességekkel, tehát teljes vegyesbolti kínálattal várja vendégeit. Dr. Mészáros István, Aszaló polgármestere elárulta, hogy – bár hitelezés nem lehetséges – a későbbiekben megpróbálnak majd kialakítani egy gyakorlatot arra vonatkozóan, hogy az önkormányzat dolgozói bizonyos kedvezményekben részesülhessenek.
A folyamot fejlesztéseknek köszönhetően már a bankkártyás fizetés is lehetséges az üzletben.