Polgármesteri bejelentés az óvodai ügyeletről és a közétkeztetésről

Polgármesteri bejelentés az óvodai ügyeletről és a közétkeztetésről

Tisztelt Lakosság!

A katasztrófa-védelmi törvény alapján átruházott jogkörömben eljárva az aszalói óvoda ügyeleti nyitva tartásáról döntöttem. Ezen rendelkezés alapján, csak azon gyermekek jöhetnek óvodába, akiknek otthoni felügyelete igazolhatóan nem megoldható.
Az óvodás és iskolás gyermekek részére a napi egyszeri meleg étkeztetést biztosítjuk, melynek átvétele a népkonyhai osztóhelyeken lehetséges, hozott edényzetbe. Az osztóhelyek épületen belüli részében egyszerre egy fő ellátásért érkező személy tartózkodhat, a korábban már kialakult rend szerint. Az étel helyben történő fogyasztása visszavonásig tilos! A kint várakozók egy méteres védőtávolságot tartsanak egymástól.
Lázas, vagy köztudottan koronavírussal fertőzött személy kontaktjainak fenti intézményeinkben tartózkodni tilos! Ezen állapotuk jelzésére kérem, hogy telefonon értesítsék a háziorvost! Egyéb akadályozó tényezők felmerüléséig, a szociális étkeztetést a megszokott formában házhoz szállítjuk.
Közfoglalkoztatottaink munkarendjét a munkavezető ismerteti a következő eligazításon.
Kérem önöket, hivatali ügyeiket a korábban jelzett módon elektronikus, vagy telefonos úton szíveskedjenek intézni, mivel az Aszalói Közös Hivatal székhelye továbbra is zárva tart.
Járványügyi tájékoztatónkat honlapunkon megtalálják. Pánikra nincs ok, viszont a szükséges óvintézkedések betartására kérek mindenkit közösségünk és családunk védelme érdekében.

Aszaló, 2020. március 14.

Tisztelettel: Dr. Mészáros István polgármester