Zavartalanul folytatódik a zöldségtermesztés Aszalón

Zavartalanul folytatódik a zöldségtermesztés Aszalón

A szeszélyes időjárás ellenére szépen növekednek a konyhakerti növények Aszaló fóliasátraiban. A közfoglalkoztatási program keretein belül dolgozó kertészek büszkén mutogatják a zöldellő salátákat, az éppen kibúvó paprikákat és a készülő palántákat.

A község polgármestere, dr. Mészáros István elárulta, hogy a téli időjárás, a hirtelen lehullott nagy mennyiségű hó bizony megrongálta a település tulajdonában lévő két fóliasátrat, de a tavasz elejére sikerült mindkettőt olyan állapotba hozni, hogy zavartalanul folytathassák a már hagyománynak számító növénytermesztést.

A kitűnő klímának köszönhetően a konyhakerti növények nagyon szépen fejlődnek, ráadásul semmilyen vegyszeres kezelés nem történik a sátrakban, így Aszaló lakossága kiváló minőségű zöldségekhez juthat a község területén található értékesítési pontokon, illetve a nemrégiben megnyíló Gyöngy ABC-ben. Emellett a tavalyi olajtök termelés is nagyon sikeresnek bizonyult, így a termesztést ebben az évben is folytatja az önkormányzat, a tökpalánták pedig természetesen már a fóliasátrakban növekednek.
A helyi dolgozók kitartó és szakértő munkájának köszönhetően minden évben rengeteg friss zöldség kerül ki a kertből, így nem csak értékesítésre elegendő, hanem a település konyháját is bőven el tudják látni belőle.